Cerceii sunt cea mai la îndemână opțiune dacă vrem să ne scoatem fața în evidență sau să îmbunătățim micile imperfecțiuni. Dar e bine să nu acționăm sub primul impuls ci trebuie să îi alegem cu o oarecare atenție astfel încât să ni se potrivească, în primul rând cu forma feței și mai apoi cu personalitatea, cu stilul nostru de viață, cu ținutele... Dacă nu ținem cont de acest lucru riscăm să ne stricăm aspectul general.

* Dacă forma feței este rotundă, mai largă în zona pomeților și fără conicitate în zona bărbiei, este recomandat să evităm cerceii de dimensiuni mari, în formă de cerc sau cerceii care atârnă cu elemente decorative, mari, rotunde, pentru că aceștia vor accentua în mod neplăcut rotunjimea feței. Optați pentru cerceii în formă de lacrimă sau alungiți care dau senzația de alungire a feței, făcând-o să pară mai subțire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Dacă forma feței este pătrată, iar fruntea și linia maxilarului au aceeași lățime, este indicat să alegem cercei care să armonizeze și atenueze liniile dure ale feței. Alegem cercei de dimensiuni medii spre lungi cu margini cât mai rotunjite. Formele ovale îmblânzesc liniile feței, iar cerceii circulari sau în formă de cerc funcționează perfect. Evitați cerceii cu formă pătrată pentru că aceștia nu vor face altceva decât să accentueze forma feței.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Dacă avem fața în formă de inimă, cu fruntea mai lată decât obrajii, iar jumătatea inferioară a feței se îngustează asemeni unei inimi, ar trebui să alegem cercei care să compenseze bărbia ascuțită. Cei mai potriviți sunt cei în formă de candelabru. E bine să alegem cercei mai largi în partea de jos decât în partea de sus, astfel armonizăm partea inferioară a feței. 

 

* Dacă avem forma feței în formă de diamant, cu bărbia lată, fruntea și linia maxilarului au lățimi egale, ar trebui să alegem cercei cu forme rotunjite. Alegem cercei de dimensiuni medii spre lungi, cu forme ovale sau rotunde. De asemenea, cerceii circulari sau în formă de cerc funcționează foarte bine, îmbunătățind mult forma trăsăturilor. Trebuie să evităm cerceii cu forme regulate și drepte sau pe cei pătrați.

* Dacă avem fața lungă și subțire trebuie să alegem cercei care subliniază și accentuează lățimea feței și nu lungimea ei. Alegem cerceii cu forme rotunde, cercurile cu dimensiuni medii sau mari, cerceii atarnatori cu elemente decorative cu formă pătrată. Aceștia au darul de a face fața ta să pară mai largă și mai plină, creând senzația de echilibru și armonie.

 

 Pe lângă toate aceste aspecte este recomandat ca alegerile să le facem și în funcție de activitățile pe care le desfășurăm și în funcție de stilul de viață. Nu putem purta la serviciu aceeași cercei sofisticați, foarte eleganți, pe care îi purtăm si la un eveniment cu pretenții. Pentru activitățile simple, mers la sala de sport sau când facem aprovionarea în piața locală, e potrivit să alegem modele cât mai simple de cercei.