1522254_792280324130921_1170101244_n

 

Ne plac fluturii, dar credem că nu mai este un secret, având în vedere că și sigla noastră este în formă de fluture.
Fluturele însoţeşte şi influenţează întreaga istorie şi cultură a omenirii, inspirând şi fascinând. În diverse tradiții fluturele este corelat cu renașterea și transformarea. Asemeni larvei, care trece prin diverse stadii de dezvoltare și schimbare înainte de a deveni fluture și oamenii trec prin experiențe semnificative de-a lungul vieții. Atunci când ne gândim la transformare, una dintre imaginile care ne apar în minte este cea a fluturilor, creaturi care reprezintă frumusețea și care ne încântă mereu sufletul prin colorit, gingașia și fragilitatea lor. Admirăm lupta de a-și transcende propria formă. Fluturii nu sunt doar insectele frumoase pe care le admirăm când ieşim la o plimbare în natură.
Multe popoare au considerat fluturii ca încorporarea dintre viaţă şi moarte, simbol al trecerii vieţii dar şi ca speranţă în nemurire. Simbolizând sufletul, fluturele apare pe morminte creștine străvechi, ba chiar a ajuns să fie asociat, metaforic, cu nemurirea și învierea lui Hristos.
Simbolistica fluturelui joacă un rol important și în Orientul Îndepărtat. Sub influenţa brahmanismului, care consideră că sufletul trece după moarte de la o fiinţă la alta, fiind astfel nemuritor, multe popoare văd în fluture un suflet uman reîntors pe Pământ. În ultima sa cuvântare Buddha mulţumeşte fluturilor de la care a învăţat mai mult decât din scrierile brahmanilor.
Fluturele este admirat și în rândul amerindienilor, care îl consideră un simbol al păcii și al bucuriei. În China fluturele este simbolul împlinirii conjugale și al fericirii. Ei afirmă că pentru cei care îl văd în timpul zilei este aducător de noroc, iar dacă îl văd noaptea, spun că prevestește moartea.
Pentru indieni fluturele simbolizează bucuria, schimbarea și culoarea vieții. Legendele indiene spun că dacă ai o dorință secretă și i-o impartășești unui fluture, el va zbura până în înaltul cerului pentru a o transmite, iar aceasta va deveni realitate. Ba chiar afirmă că și visele ne sunt aduse de fluturi, sau că fluturii apar întotdeauna când sunt chemați de copii.
În Feng shui, fluturele întruchipează libertatea spiritului, dorința profundă a omului de a se bucura de viață, de a trăi liber, lipsit de îngrădiri și limite.
Persoanele care poartă bijuterii, amulete.., în formă de fluture atrag puternice energii senzuale și își sporesc semnificativ șansele să iși găsească sufletul pereche. Ba mai mult, acest suflet pereche oferă implicare și stabilitate în relație.
Foarte mulți parinți îl folosesc și în terapia copiilor pentru creșterea fluxului energetic, pentru sporirea concentrării în învățare.
La noi se zice că dacă primăvara primul fluture pe care-l vezi este roşu, vei avea un an bun, norocos, dacă este galben sau alb, nu. Sperăm că în fiecare primăvară primul fluture pe care îl zăriți o să fie întotdeauna unul roșu!