Coș de cumpărături

Toate comenzile de bijuterii achitate prin transfer bancar sau cu cardul, online, beneficiază de 5 % discount. Transportul este gratuit pentru comenzile de bijuterii care depășesc 250 de lei, fără transport. Bifați acest lucru la finalizarea unei comenzi. 

 

Chihlimbar ( ambra )

Este o gema de natura organica, mai exact rasina fosila a unor pini preistorici . Numele chihlimbarului are origine persana , Kiahruba, i se mai spune succin sau ambra. Chihlimbarul este casant, foarte usor si are niste nuante minunate, de la galben miere, la galben ceara, galben brun, rosu, rosu-brun, brun-verde, verde, verde-negru, pana la negru.
Au fost gasite amulete si margele din chihlimbar datand din Paleolitic . Vestitul poet Ovidiu scria in " Metamorfoze " ca ar proveni din lacrimile varsate de Helenide, fiica lui Helios, zeul Soarelui, surghiunita in Infern din mania lui Zeus. Romanul naturalist Pliniu spunea ca apara de gusa si absoarbe apa din tesuturi. Arabii il foloseau in forma de pudra imbotriva furunculelor, sau in timpul lesinului. Grecii antici, credeau ca ii apara pe cei care o poarta de reumatism si pisata in amestec cu ulei, de multe alte boli. In medicina populara se atarna la gat in timpul crizelor de astm sau colici, sau se ardea in timpul nasterii pentru ca fumul sa usureze durerile.
Are efecte benefice in tratarea afectiunilor oculare, ale urechii, ale plamanilor, stomacului si vezicii urinare.

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-15 din 73

Setați descendent
pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-15 din 73

Setați descendent
pe pagină