Cart Cosul este gol. Ai produs in cos. Ai produse in cos.

* Exceptând situațiile când sunt valabile alte oferte, comenzile de bijuterii cu o valoare mai mare de 100 de lei, fără transport, achitate cu cardul, online sau prin transfer bancar, beneficiază de 5 % discount    

Chihlimbar ( ambra ) Chihlimbar ( ambra )

Este o gema de natura organica, mai exact rasina fosila a unor pini preistorici . Numele chihlimbarului are origine persana , Kiahruba, i se mai spune succin sau ambra. Chihlimbarul este casant, foarte usor si are niste nuante minunate, de la galben miere, la galben ceara, galben brun, rosu, rosu-brun, brun-verde, verde, verde-negru, pana la negru.
Au fost gasite amulete si margele din chihlimbar datand din Paleolitic . Vestitul poet Ovidiu scria in " Metamorfoze " ca ar proveni din lacrimile varsate de Helenide, fiica lui Helios, zeul Soarelui, surghiunita in Infern din mania lui Zeus. Romanul naturalist Pliniu spunea ca apara de gusa si absoarbe apa din tesuturi. Arabii il foloseau in forma de pudra imbotriva furunculelor, sau in timpul lesinului. Grecii antici, credeau ca ii apara pe cei care o poarta de reumatism si pisata in amestec cu ulei, de multe alte boli. In medicina populara se atarna la gat in timpul crizelor de astm sau colici, sau se ardea in timpul nasterii pentru ca fumul sa usureze durerile.
Are efecte benefice in tratarea afectiunilor oculare, ale urechii, ale plamanilor, stomacului si vezicii urinare.

Chihlimbar ( ambra )

Ordonează:
Hide Sidebar Grilă Listă

Showing 1-16 of 104 results

2 3 4
Setați descendent
Ordonează:
Hide Sidebar Grilă Listă

Showing 1-16 of 104 results

2 3 4
Setați descendent