JavaScript pare a fi dezactivat în browser-ul dumneavoastră. Pentru a avea cea mai bună experiență pe site-ul nostru, asigurați-vă că activați Javascript în browser-ul dumneavoastră.
* Exceptând situațiile când sunt valabile alte oferte, comenzile de bijuterii cu o valoare mai mare de 100 de lei, fără transport, achitate cu cardul, online sau prin transfer bancar, beneficiază de 5 % discount.
Nu de putine ori ne intrebam cu putem prelungi viata bijuteriilor cu pietre naturale si cum le putem pastra cat mai mult frumusetea. Ideal ar fi sa le pastram in cutii sau pungute separate. De exemplu, daca pastram in aceeasi cutie turmaline si pietre din topaz, in timp pietrele se deterioreaza. Materialele de natura organica, necesita o grija si o atentie deosebita, trebuiesc depozitate departe de surse de caldura si de substantele chimice. Perlele se pastreaza in servetele din hartie, fabricate fara acizi ( permit aerului sa circule ) si nu in pungute din plastic, pentru ca acestea intretin umiditatea . Sau mai pot fi pastrate in pungute din panza. De asemeni si transpiratia fiind acida poate determina ca perlele sa isi piarda sideful si luciul, din acest motiv aceasta trebuie indepartata inainte ca perlele sa fie puse in pungute. Bijuteriile cu pietre sunt extrem de vulnerabile la creme, parfumuri, substante chimice pentru menaj, detergenti si trebuiesc scoase inainte de a ne apuca de curatenie sau inainte de a face dus. Produsele pentru intretinerea metalelor pot deteriora coralul, perlele, opalul, turcoazul, chihlimbarul, scoica... Piatra absoarbe subtantele si in timp constatam ca nu mai sunt ce au fost, pierzand luciul si culoarea. Altele sufera in mod deosebit atunci cand sunt expuse in razele soarelui. De exemplu, ametistul se decoloreaza in totalitate. Kunzitul trebuie manuit cu grija pentru ca este foarte fragil si exista riscul sa se ciobeasca. Inelele cu aceasta piatra nu trebuiesc purtate in timpul activitatilor fizice. Depunerile de murdarie sau grasime schimba total culoarea pietrei. Desigur ca uneori e chiar necesar sa ne curatam bijuteriile, pentru ca se aduna murdarie, ceea ce duce la piarderea stralucirii, dar este suficient sa le inmuiem in apa calduta cu detergenti specifici si printr-o periere usoara se curata frumos. Dar acest procedeu nu se aplica pietrelor organice si celor poroase.