Cart Cosul este gol. Ai produs in cos. Ai produse in cos.

* Exceptând situațiile când sunt valabile alte oferte, comenzile de bijuterii cu o valoare mai mare de 100 de lei, fără transport, achitate cu cardul, online sau prin transfer bancar, beneficiază de 5 % discount    

Sfaturi de intretinere a pietrelor

Legat de ingrijirea pietrelor pretioase exista niste reguli esentiale, incalcarea acestora poate duce la schimbarea aspectului sau calitatii pietrei, iar in cazuri extreme chiar la deteriorarea sau distrugerea ei. Ingrijirea adecvata a unei pietre ii garanteaza stabilitatea si durabilitatea.

Principalele pericole care ameninta gemele( pietrele) sunt socurile, abraziunea si conditiile extreme ( substante chimice corozive, lumina directa a soarelui, caldura, frig).

Pentru a pastra aspectul unei geme aceasta trebuie curatata adecvat. In functie de tipul pietrei, curatarea se poate face cu ultrasunete sau cu abur, iar pentru cele mai sensibile doar cu apa si sapun.

Diamantul - este important sa fie ferit de socuri si de schimbari bruste de temperatura. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni. • Rubinul - feriti rubinul de temperaturi inalte, care ii pot provoca schimbarea culorii. Daca piatra nu prezinta incluziuni nu ridica probleme la curatare.

Safirul - se va evita expunerea la caldura excesiva pentru a nu-si pierde culoarea. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Crisoberil - nu exista probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni. • Alexandrit - isi poate pierde culoarea in timpul incalzirii. Nu exista probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Topazul - este sensibil la socuri si schimbari bruste de temperatura ,iar culoarea poate pali la soare .Nu exista probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Smaraldul ( denumit si regele pietrelor pretioase) - fiind o piatra extrem de fragila, smaraldul trebuie protejat de socuri, supraincalzire si presiune. Nu se curata decat cu apa si sapun, se interzice curatarea cu abur sau ultrasunete.

Acvamarinul - este o piatra fragila si trebuie tratat cu grija. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Heliodor - este fragil si trebuie manuit cu grija. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Morganitul - este fragil si trebuie tratat cu grija. Evitati caldura excesiva. Culoarea paleste la lumina zilei. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Zirconul - curatati zirconul numai cu apa si sapun . Unele pietre pot pali daca sunt expuse la caldura sau lumina solara.

Granatul - se evita expunerea la schimbari bruste de temperatura ,se curata doar cu apa si sapun. Nu se utilizeaza curatarea cu abur.

Turmalina - nu utilizati curatarea cu abur sau ultrasunete, turmalina se curata doar cu apa si sapun.

Cristalul de stanca - aceasta piatra se poate fisura la temperature inalte. Se recomanda curatarea cu ultrasunete.

Citrin - se recomanda curatarea cu ultrasunete.

Cuart fumuriu - se curata cu ultrasunete.

Cuart roz - nu expuneti cuartul roz la actiunea directa a caldurii sau a razelor solare,isi pierde culoarea . Se recomanda curatarea cu apa si sapun sau cu ultrasunete. Nu se utilizeaza curatarea cu abur.

Ametistul - feriti ametistul de lumina, deoarece pietrele, mai ales cele de culoare deschisa isi pot pierde culoarea. Se curata cu ultrasunete. • Ochi de tigru - nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Cuartul cu incluziuni ( cuart rutil) - nu utilizati curatarea cu ultrasunete sau abur la pietrele cu incluziuni fluide

Cyanit - feriti piatra de socuri si schimbari bruste de temperatura. Se curata doar cu apa si sapun.

Tanzanit - piatra se fereste de socuri si schimbari bruste de temperatura. Se curata doar cu apa si sapun.

Peridot( olivina) - este fragila si trebuie tratata cu grija. Feriti bijuteriile de acizi. Se curata doar cu apa si sapun.

Calcedonie - nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Crisopraz - expus la lumina sau caldura culoarea pietrei paleste. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Carneol ( cornalina) - poate pali la lumina. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni

Agat -feriti agatul de schimbari bruste de temperatura, care pot provoca schimbarea culorii . Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Jasp - se fereste piatra de schimbari bruste de temperatura, ce-i pot altera culoarea. Nu sunt probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Jadeit - poate fi deteriorat de flacara. Nu ridica probleme la curatare daca piatra nu prezinta incluziuni.

Amazonit - feriti piatra de socuri si schimbari bruste de temperatura. Se curata doar cu apa si sapun. Nu utilizati curatarea cu ultrasunete sau abur.

Hematit - este fragil si trebuie manevrat cu atentie. Daca piatra nu prezinta incluziuni nu ridica probleme la curatare.

Rodonit - feriti piatra de socuri, schimbari de temperatura, flacara, abraziune. Se curata doar cu apa si sapun.

Opal - sensibil la schimbari de temperatura , abraziune, caldura. Se curata cu apa si sapun.

Sodalit - se fereste piatra de socuri si abraziune. Pietrele roz palesc la lumina. Se curata doar cu apa si sapun fara a se utiliza curatarea cu abur si ultrasunete. • Lapis lazuli - feriti lapisul de schimbarile bruste de temperatura, abraziune si acizi. Se curata doar cu apa si sapun.

Turcoaz - se fereste de schimbarile bruste de temperatura, abraziune, transpiratie, acizi , sapun si detergent. Curatati cu apa distilata . Nu utilizati curatarea cu abur sau ultrasunete. Culoarea pietrei poate pali la lumina, iar cosmeticele si transpiratia pot schimba culoarea din albastru in verde.

Fluorina - feriti fluorina de socuri, schimbari bruste de temperatura si abraziune. Se curata doar cu apa si sapun.

Rodocrozit - feriti piatra de socuri, schimbari bruste de temperatura, caldura, flacara sau abraziune. Se curata doar cu apa si sapun.

Malachit - se fereste de socuri, schimbari bruste de temperatura, abraziune si acizi. Se curata doar cu apa si sapun fara a se utiliza curatarea cu abur sau ultrasunete.

Azurit - modurile de intretinere si curatare sunt identice cu cele ale turcoazului.

Crisocol -feriti de schimbari bruste de temperatura, abraziune si acizi. Curatati doar cu apa si sapun.

Chihlimbar ( ambra) - Feriti chihlimbarul de caldura si flacara, abraziune, acizi, alcool, transpiratie si caldura directa a soarelui , care provoaca imbatranirea si pierderea luciului. Curatati exclusiv cu apa si sapun.

Perla - feriti perlele de caldura sau flacara, abraziune, acizi, transpiratie si cosmetice . Se curata doar cu apa si sapun.

Coral - feriti coralul de caldura, socuri, abraziune, transpiratie si cosmetice, care il pot face sa se decoloreze. Prin scufundare in apa oxigenata isi poate recapata culoarea. Curatati exclusiv, cu apa si sapun.

Obsidian - feriti piatra de caldura, socuri, schimbari bruste de temperatura . Se curata doar cu apa si sapun.

Piatra lunii - feriti de socuri si schimbari bruste de temperatura . Curatati doar cu apa si sapun,nu utilizati curatarea cu ultrasunete sau abur.

Gipsul( alabastru ) - se curata cu apa si sapun, este sensibil la caldura si reactioneaza cu acizii.

Marcasita - feriti marcasita de caldura , de flacara ( se prajeste)si transpiratie deoarece se corodeaza .Curatati cu apa distilata calda si amoniac foarte diluat. Nu utilizati curatarea cu abur.