Nu v-am vorbit până acum despre abalone ( paua ) și mă mir că am uitat! Îmi place foarte mult, probabil și datorită faptului că, pe lângă nuanțele fascinante pe care le are, se potrivește, fără a exagera, tuturor femeilor. Nu contează nuanța părului, culoarea ochilor, așa cum se întâmplă la alte pietre, chiar se potrivește tuturor. Pe site-ul Anne's Bijoux găsiți multe bijuterii cu abalone și cred că o să-mi dați dreptate, chiar sunt frumoase! Dacă v-am convins, mă gândeam să vă povestesc câte ceva despre originile abalonelui. Face parte din pietrele de natură organică alaturi de chihlimbar și perlă, reprezentând partea din interior a scoicii, nu este o rocă.
Sunt melci de mare aparținând familiei Haliotidae. Aceste moluște marine sunt foarte apreciate pentru cochiliile lor colorate și irizate, care afișează o gamă fascinantă de nuanțe, de la albastru și verde profund până la violet și roz strălucitor. Modelele unice și jocul de lumină le-au făcut o alegere populară pentru realizarea de bijuterii și obiecte decorative. Frumusețea scoicilor de abalone constă în straturile lor de nacru, cunoscute și sub numele de sidef. Nacru este un material compozit format din cristale de carbonat de calciu și proteine ​​care creează o strălucire lucioasă și irizată. Pe măsură ce abalone crește, adaugă continuu straturi de nacru pe coajă, rezultând un model unic și complicat, care este cu adevărat o operă de artă.
Sideful este compus din cristale microscopice aliniate perfect, așa încât lumina care trece prin unul din cristale este reflectată de celelalte, producând o stralucire caldă și delicată.
Scoica din abalone are niște irizații superbe, sidefii, albastru-inchis, nuanțe maronii, crem, galben, roz, negru și verde. Culorile iridiscente sunt dispuse in straturi întrepătrunse și își schimbă strălucirea sau nuanța în funcție de lumina și de unghiul din care este privită scoica.
Scoicile de abalone au deținut mult timp o importanță culturală în multe societăți din întreaga lume. În tradițiile native americane, scoicile de abalone sunt folosite în ceremoniile spirituale ca vase pentru păstrarea salviei sau ierburilor în timpul ritualurilor. În cultura chineză și japoneză, abalone este considerat un simbol al norocului și al prosperității.
Este un simbol al prosperității și abundenței, al puterii și al al fertilității. Atrage norocul, induce o atitudine veselă și o stare de bine.
Protejeaza purtătorul pe timpul calătoriilor, mai ales pe mare și peste mare, fiind un dar al mării, preia calitațile apei: relaxare, fluiditate, adaptabilitate, sensibilitate, puritate, pace, liniște, pe care le transmite și purtătorului.
! Foarte important:
- bijuteriile cu abalone și sidef este recomandat sa fie depozitate în punguțe din bumbac
- produsele chimice le sunt dăunatoare
- se pot zgâria ușor, astfel la curațare trebuie să utilizați un material textil extrem de moale
- nu utilizați dispozitive cu ultrasunete pentru curățare
- aveți grijă ca înainte de depozitare să fie complet uscate.