Ametist - piatra seninătății și a protecției.

În tărâmul pietrelor prețioase există o frumusețe captivantă, iar acesta este ametistul. Cunoscut pentru nuanțele sale uimitoare de violet și pentru proprietățile metafizice puternice, ametistul ocupă un loc special în lumea cristalelor. Numele provine de la cuvântul grecesc „amethystos”.

Această piatră a fost prețuită de secole pentru frumusețea și proprietățile sale vindecătoare. Este cea mai frumoasa piatră dintre varietățile cuarțului, cunoscută de egiptenii antici, etrusci și de romani. În Evul Mediu era denumit '' piatra episcopală'', și se credea că-l vindecă pe purtător de vrăji. Este o piatră protectoare, cu o vibrație spirituală puternică. Este un tranchilizant natural, blochează energiile negative din mediul exterior și ajută la depășirea dependențelor și blocajelor de orice fel. Ametistul se găsește în nuanțe fascinante de violet, de la liliac pal până la violet intens. Această nuanță regală este rezultatul impurităților de fier din structura cristalului de cuarț. Culoarea ametistului evocă sentimente de pace, liniște și iluminare spirituală. Dincolo de atractivitatea sa estetică, ametistul este venerat pentru proprietățile sale metafizice. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a promova pacea interioară și liniștea, ajutând la calmarea minții și la calmarea sufletului și este folosit ca o piatră protectoare, ferindu-și purtătorul de energiile negative și promovând curățarea spirituală. Ametistul îmbunătățește intuiția și abilitățile psihice, permițând conexiuni spirituale și perspective mai profunde. Este extrem de benefic pentru minte, calmează, stimulează, îmbunatățeste asimilarea noilor idei și face legatura între cauză și efect. Ametistul îmbunătățește memoria și stimulează motivația, ajutând la stabillirea obiectivelor realiste.
Este util în caz de insomnie, echilibrează excesele emoționale, elimină furia, teama și anxietatea. Alină tristețea și durerea sufletească, fiind util celor care au pierdut pe cineva drag.
Ametistul stimulează secreția hormonilor, echilibrează sistemul endocrin și metabolismul. Reduce durerile de cap și elimină tensiunile.

Poți încorpora în viața ta ametistul și să  culegi beneficiile acestuia alegând bijuteriile cu pietre din ametist, cum ar fi inele, cercei sau brățări.

Chakra : creștet

Pe site găsiți o gamă diversificată de bijuterii cu ametist, elegante, lucrate manual, care vor satisface toate gusturile.