Sunteți pasionată de bijuterii și vă place să purtați piese unice și atrăgătoare? Dacă da, atunci trebuie să explorați lumea captivantă a crisoprazului. Pietrele nu numai că adaugă o notă de eleganță ținutelor dumneavoastră, dar oferă și o multitudine de proprietăți vindecătoare. În această postare pe blog, ne vom scufunda în lumea fermecătoare a crisoprazului și vom descoperi de ce e bine să le aveți în colecția de bijuterii. Crisoprazul, cunoscut și ca piatra seninății și prosperității, este o piatră semiprețioasă, într-o nuanță de verde uluitoare, care hipnotizează pe oricine își îndreaptă ochii spre ea. Nuanța sa liniștită de verde amintește de pajiștile luxuriante și pădurile liniștite, făcându-l o piatră perfectă pentru cei care caută pacea interioară și echilibrul în viața lor. Se crede că această piatră prețioasă are diverse proprietăți vindecătoare, inclusiv promovarea vindecării emoționale, sporirea creativității și atragerea abundenței și prosperității. De asemenea, se spune că atenuează stresul și anxietatea, permițându-vă să experimentați o stare de calm și liniște. Nu e de mirare că crisoprazul este foarte căutat de persoanele care doresc să aducă armonie și prosperitate în viața lor. Această piatra superbă este cunoscută ca fiind piatra inimii. Este piatra care dinamizează chakra inimii și pe cea sacrală, fiind unul dintre cele mai bune minerale vindecătoare în perioadele în care suferim fie pierderea unui apropiat sau după despărțiri dificile și sfârșitul unei prietenii prețuite. În vechime oamenii credeau că promovează speranța și iubirea de adevăr. 

La nivel mental, crisoprazul este excelent pentru relaxare, stimulează vorbirea fluentă, alungă stările de furie, alungă gândurile obsesive, conduce la iertare și compasiune. 

La nivel emoțional conferă o stare de încredere în sine și siguranță. Susține angajamentele luate în cadrul relațiilor personale, sau angajamentele în cazul parteneriatelor de afaceri și deschiderea spre situațiile noi.

La nivel fizic, crisoprazul calmează problemele stomacului generate de stres, asigură un somn liniștit, stimulează buna funcționare a ficatului, elimină metalele grele din organism, îmbunătățește fertilitatea, ajută în problemele hormonale și de gută.

Este recomandat celor cu probleme cardiace sau diverse afecțiuni ale pielii și îmbunătățește absorbția vitaminei C.

Trebuie purtat pe corp sau amplasat pe locul cu probleme.

Este piatra norocoasă a celor din zodia Balanță.

* Chakra: inimă, plex solar

* Culoare: verde măr, lămâie, opac, cu inserții pestrițe

* Sursă: SUA, Brazilia, Polonia, Tanzania, Rusia