1014071_734808759871156_1339112805_n

O piatra superba, cu o mare varietate de culori, transparenta, alb- laptoasa, albastra, maro verde si roz. Deosebit de frumoase sunt pietrele cu mai mult de doua culori alternative( tente calde si reci ), sporite de sistemul de benzi specific agatului.
Prelucrarea agatului necesita o indemanare deosebita, slefuitorii germani din Idar-Oberstein exceleana in acest domeniu din mainile lor iesind adevarate opere de arta. Aceasta zona a fost faimoasa si datorita minelor de agat, care din pacate in acest moment si-a epuizat resursele. Cele mai productive mine de agat sunt cele din Brazilia si Uruguay. Se mai gaseste in Egipt, Italia, Madagascar, Mexic si Scotia.
Agatul este folosit ca talisman impotriva " deochiului ".Fortifica organele sexuale, inlatura durerile, este folosit in tratarea epilepsiei si insomniei.
Din punct de vedere psihologic, agatul faciliteaza cu blandete acceptarea de sine. Imbunatateste autoanaliza, imbunatateste functia mentala, puterea de concentrare, perceptia si capacitatile analitice, contribuind astfel la gasirea unor solutii practice.
Agatul iubeste adevarul si incurajeaza rostirea propriului adevar launtric. Din punct de vedere emotional alunga negativitatea si amaraciunea din inima. Vindeca mania interioara si amplifica iubirea si curajul de a o lua de la inceput.Este util pentru vindecarea traumelor de orice fel.
Plasat pe piept, in dreptul inimii, vindeca tulburarile emotionale . Daca e plasat pe abdomen, stimuleaza procesul digestiv si usureaza gastrita. Vindeca ochii, stomacul si uterul.
Purifica sistemul limfaticsi pancreasul. Intareste vasele sanguine si vindeca afectiunile pielii.
Pe langa proprietatile generale, diferitele sale culori au proprietati specifice :

* Agatul Bostwana - este benefic pentru fumatori cat si celor care vor sa se lase de fumat. Stimuleaza gasirea solutiilor si creativitatea.
La nivel emotional elimina sentimentele refulate.

* Agatul roz- amplifica iubirea dintre parinti si copii. Pentru efecte optime trebuie purtat ca pandant.

*Agatul verde- imbunatateste procesul de luare a deciziilor, este util in rezolvarea disputelor.

Agatul se descarca in apa, apoi se reincarca pentru scurt timp la soare.
Este o piatra extrem de benefica in mod special si protejeaza nativii din zodia Taur.