Amoniti Annesbijoux

 

 

Amonitul - o creatură fascinantă care a cutreierat oceanele cu milioane de ani în urmă. Amoniții erau moluște marine care au trăit în mări în timpul erei mezozoice. Aceste creaturi erau prolifice ca număr și diversitate, cu o gamă largă de dimensiuni și forme. Numele lor este derivat de la zeul egiptean Amon, care a fost adesea înfățișat purtând coarne de berbec, asemănătoare cu forma unei cochilii de amonit. Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale amoniților este cochilia lor în formă de spirală, care servea drept protecție împotriva prădătorilor. Învelișul unui amonit este compus din camere împărțite de pereți numiti septe, pe care animalul le-ar folosi pentru a-și regla flotabilitatea prin ajustarea raportului gaz-lichid în camere. Amoniții au dispărut împreună cu dinozaurii la sfârșitul perioadei Cretacice. Cu toate acestea, moștenirea lor trăiește prin rămășițele fosilizate care au fost conservate în rocile sedimentare din întreaga lume. Procesul de fosilizare are loc atunci când țesuturile moi ale animalului se descompun, lăsând în urmă învelișul dur pentru a fi îngropat și mineralizat de-a lungul a milioane de ani. Fosilele de amoniți nu sunt doar valoroase în înțelegerea evoluției și a biodiversității vieții marine antice, dar servesc și ca instrumente importante pentru datarea și corelarea straturilor de rocă în studiile geologice. Amonitii sunt foarte cautati, de catre colectionari si nu numai, datorita splendorii lor.
Amonitul este considerat o piatră foarte puternică în feng shui, este o sursă excelentă de stabilitate și protecție. Amplasat în cameră, sau birou, purifică aerul. Indicat e să fie amplasat în sud-vest, nord-vest, vest, nord-est, est, sud-est sau chiar centrul unei incaperi. Purtat ca bijuterie reduce acumularea de toxine în corp, transformă gândirea și stările negative, în stări pozitive. Aduce noroc purtătorului și atrage prosperitatea.
Este una dintre pietrele prețioase ale budismului. Taoiştii, de asemenea, cred că această piatră deţine o energie puternică şi recomandă folosirea ei pentru activări Feng Shui.
Despre amonit se spune că ajută la transformarea chi-ului negativ într-unul pozitiv. Purtat pe corp, reduce toxinele din interior şi stimulează fluxul chi-ului corporal, producând astfel o senzaţie de bine. Aduce echilibru corpului şi prezintă un echilibru armonios al celor cinci elemente: Metal, Lemn, Apă, Foc şi Pământ.