pandant_din_argint_annesbijoux_lucrat_manual_1

 

Cauți să adaugi o notă de eleganță colecției tale de bijuterii? Granatul, piatra prețioasă de o frumusețe și o putere de neegalat poate fi alegerea potrivită. Această piatră rafinată a fost apreciată de secole pentru frumusețea sa uimitoare și pentru proprietățile metafizice puternice. Granatul, derivat din cuvântul latin „granatum”, care înseamnă rodie, este un grup de minerale silicate care vin într-o varietate de culori, cea mai comună fiind roșu intens. Dar mai poate fi portocaliu, galben, verde, violet, maro, negru și chiar incolor, fiecare nuanță având alura sa unică. In 1998, in Bekily, Madagascar, a fost descoperit granatul care isi schimba culoarea de la albastru la rosu/roz . Dar aceste cristale sunt foarte rare, iar granatul care își schimbă culoarea este cel mai rar granat.

Granatul, această piatră prețioasă atrăgătoare a fost venerată încă din cele mai vechi timpuri, cu dovezi ale bijuteriilor cu granat datând din epoca bronzului. Granatul poate fi găsit în multe părți ale lumii, inclusiv în Africa, Australia, India, Rusia și Statele Unite și este cunoscut pentru claritatea excepțională, ceea ce îl face o alegere populară pentru designerii de bijuterii și pasionații de pietre prețioase. Această piatră prețioasă este, de asemenea, renumită pentru durabilitatea sa remarcabilă, situându-se între 6,5 și 7,5 pe scara de duritate Mohs. Pe lângă frumusețea sa fizică, se crede că granatul posedă proprietăți metafizice puternice care pot îmbunătăți calitatea vieții. Se spune că această piatră prețioasă stimulează chakra rădăcinii, promovând sentimente de securitate, împământare și stabilitate. De asemenea, se crede că granatul inspiră dragoste, pasiune și creativitate, făcându-l o piatră ideală pentru cei care doresc să-și aprindă focul interior și să-și urmeze visele cu vigoare. Granatul a fost utilizat de secole de către regi, împărați, cavaleri și războinici, ca un talisman protector. De către hinduși și budiști este vazut ca o piatră sfântă de iluminare.
Granatul este o piatră bună împotriva depresiei, aduce bucurie și speranță celui care o poartă și ajută la reducerea furiei, mai ales față de sine. Granatul stimulează instinctul de supraviețuire, aducând voință și curaj în cele mai dificile situații. Activează, consolidează și fortifică instinctul de supraviețuire, ajută la atenuarea fricii, aducând curaj în situațiile limită. Transformă crizele în provocare conferind o viziune mai clară a soluțiilor. Echilibrează chakra sacrală și ajută la creșterea controlată a energiei kundalini. Granatul inspiră dragostea, pasiunea, devotamentul și loialitatea. Susține relațiile personale și de afaceri.
Se spune ca este o piatră de protecție care ne ferește de posibilii hoți, fie că acel furt ar fi un furt al unui anumit bun material sau furt financiar.
Granatul este un incredibil purificator al întregului organism, regenerează sângele, inima, plamânii și ajută la asimilarea vitaminelor și mineralelor necesare lui. Granatul stimulează metabolismul și are o legatură puternică cu glanda hipofiză. De asemenea îmbunătățeste fluxul sanguin. Poate atenua durerea de calculi biliari și este utilizat pentru a stimula creșterea anticorpilor împotriva infecțiilor.
Granatul deține și puterea de a proteja purtătorul de energiile negative și le trimite înapoi de unde au venit. Ceea ce este deosebit de util atunci când cineva este implicat într-o situație în care duce povara bârfelor și minciunilor, chiar a remarcilor negative. Este un scut psihic atunci când suntem în locuri aglomerate sau în orice moment în care ne simțim vulnerabili.
Benefic în special celor din zodia Varsator, Leu, Capricorn și Fecioară.
Bijuterii frumoase, din argint cu pietre din granat, găsiti pe site-ul Anne's Bijoux.