Cărturarul roman Pliniu cel Bătrân a afirmat că opalul prin jocul lui de culori ar putea „echivala cu cele mai profunde și bogate culori ale pictorilor”. Gama de nuanțe a opalului este suficient de vastă pentru a face orice pictor gelos.

Deosebit este și opalul albastru, peruan, greenish - blue. Este un mineral foarte rar, găsit în Anzi. Este piatra națională a Republicii Peru. Denumirea comercială a acestuia este Opal Andin. Acesta a apărut pentru prima oară la Lima, împreună cu crisocola, la începutul anilor 1970. Opalul peruan poate fi de la translucid la opac, de culoare bleu pastel, albastru-verzui. Culoarea sa verde-albastru, este adesea descrisa drept „Albastru Caraibe”. Mai poate fi si roz.

Locuitorii din Peru consideră Opalul Andin ca fiind un dar de la Pachamama, zeita incașă a rodniciei și a Mamei Pamânt. Acesta are un efect calmant asupra copiilor, dar și în cazul adulților. Este util în vindecarea rănilor emoționale, pentru că aduce cu sine o pace interioară care ne ajută să depășim cu succes toate perioadele dificile. Este benefic în relaxare.

Această varietate de Opal poartă energia elementului Apă, ceea ce îl face extrem de util în activarea chakrei inimii și cea a gâtului.

Descoperiti pe site bijuterii din argint cu această minunată piatra: www.annesbijoux.ro