turmalina neagra 2

In 1703, marinarii olandezi au adus pentru prima oara in Europa turmalina, din Sri Lanka. Datorita proprietatilor ei electrice, a fost utilizata pentru transferul energiei. Se crede ca poate stimula calitatile artistice, curata, purifica, echilibreaza chakrele si formeaza un scut protector in jurul corpului.
Purifica aura, elimina blocajele si disipa energia negativa.Imbunatateste memoria, previne ametelile, la nivel fizic echilibreaza meridianele. La nivel psihologic, ajuta la intelegerea de sine si a celor din jur, alunga teama.
Turmalina neagra, protejeaza impotriva radiatiilor telefoanelor mobile, a farmecelor, deochiului si a energiilor negative de orice fel. Amplifica vitalitatea fizica, disperseaza tensiunile ,elimina gandurile negative si alunga stresul.
Favorizeaza gandirea clara si rationala, incurajeaza atitudinea pozitiva, stimuleaz altruismul si creativitatea practica. Intareste sistemul imunitar si usureaza durerile.
Trebuie purtata la gat sau plasata intre corp si sursa de radiatii electromagnetice,
Piatra se descarca in apa si se incarca pentru scurt timp la soare, nu se recomanda curatarea cu ultrasunete sau abur, sunt destul de fragile si trebuie manevrate cu grija.